1 januari 0001

Supporten Sara Larenholm har alltid kul på jobbet

En lagspelare – både på jobbet och fritiden. Areco:s bästa kollega 2019, Sara Larenholm, har ett närmast omättligt socialt behov. Som support på Areco Profiles hjälper hon både kunder och säljarna att lyckas – samtidigt som hon har roligt.
– Vi har en fantastisk stämning på kontoret. Det är verkligen aldrig tråkigt att gå till jobbet, säger Sara Larenholm, support på Areco Profiles.

Idag sitter Sara mittemot Lotta Lindstrand på Areco:s support, men allting började för många år sedan när den då gravida Sara anställde Lotta i ett helt annat företag i samband med att hon skulle gå på föräldraledighet. De fann varandra snabbt och när Lotta sedermera hamnade på Areco tog hon Sara med sig. Idag utgör de två tredjedelar av Areco Profiles kundtjänst där stöttar både kunderna och säljarna genom att svara på frågor, ta hand om beställningar och hantera offerter. Under Saras tid på Areco har verksamheten vuxit snabbt och framgången gör det roligt att gå till jobbet – men mest uppskattar hon det sociala.
– Det är aldrig tråkigt här. Vi har så högt i tak; man kan skämta om allt med alla och det skrattas mycket. Samtidigt är vi seriösa i vårt arbete och kan säga till om något inte går som det ska. Jag tycker verkligen om kulturen som vi har lyckats skapa, säger Sara Larenholm och fortsätter:
– Överhuvudtaget genomsyras hela Areco av prestigelöshet – alla kan prata med alla oavsett vilken position man har. För mig är det en ynnest att få jobba på ett sådant företag.

Alltid aktiv – helst tillsammans med andra
Sara Larenholm beskriver sig själv som en lagspelare, både på och utanför jobbet. Under hela uppväxten i Trelleborg och långt in i vuxenlivet spelade Sara fotboll i olika klubbar. Idag använder hon händerna i stället för fötterna; två gånger i veckan spelar hon padel med en vän och minst lika många gånger deltar hon i crossfit-pass med en träningsgrupp.
– Jag tillhör en väldigt aktiv familj och tycker om att alltid ha något på gång. Helst vill jag ha människor runt mig; mitt sociala behov är väldigt stort. Min man har arbetat hemifrån under hela pandemin, men jag hade aldrig klarat det – jag hade blivit galen. Det sociala är otroligt viktigt för mig, även om jag också behöver egentid ibland, säger Sara Larenholm.

Bästa kollegan
Kanske är det den långa erfarenheten av att samarbeta med andra som har gjort att Sara har blivit så bra på det – 2019 utnämndes hon till den Bästa Kollegan på Areco efter en intern omröstning i samband med koncernens 75-årsjubileum.
– Jag hade väl kanske en liten fördel som har haft att göra med personer på andra avdelningar i min roll som support, men det var ju självklart väldigt roligt att bli framröstad. För mig gav det en extra kick – både i min yrkesroll och som person, avslutar Sara Larenholm.