10 december 2021

Prisbelönt dansk arkitekt väljer Easy-Click takplåt från Areco

Villa Brink, även kallad ”The Nordic Barnhouse Project”, ligger i utkanten av Tebbestrup i Danmark och är ritad av den prisbelönta arkitekten Bruno Jakobsen. Huset har tilldelats årets Randers arkitekturpris den 5 oktober 2021.

"The Nordic Barnhouse prisas för sin suveräna balans mellan det enkla och det raffinerade. Fokus ligger genomgående, både inne och ute, på att skapa sammanhållning med den omgivande naturen som man får komma väldigt nära. Denna grund utgör en integrerad del av den återhållsamma arkitekturen, och bevisar att man kan skapa helt unika kvaliteter med bara få, väl valda medel, samtidigt som man tar utgångspunkt i ortens anda”, lyder nomineringen.

Villa Brink är belägen på en kuperad naturtomt på 9000 m2 mitt i skogen. Fasaden är klädd av kanadensisk ceder, och på husets tak smyger svart stål på ett anspråkslöst sätt. Det är en oerhört vacker och modern tolkning av den klassiska ladugårdslängan.

När arkitekt Bruno Jakobsen skulle börja rita sitt eget hus i Randers ringde han till Areco Profiles i Danmark, som han tidigare har goda erfarenheter av, för att kolla alternativen till ett svart plåttak med 40 graders lutning, och tillhörande rännor också i svart.

Valet föll för Arecos Easy-Click som är känd för sina breda spår och dolda monteringsdetaljer. Easy-Click har varit en mycket efterfrågad takplåt de senaste åren, vilket har resulterat i en utveckling av produkten som numera är tillgänglig i olika bredder och färger.

Fakta om Villa Brink
Arkitekt: BRUNOJAKOBSENDESIGN
Byggherre: Bruno Jakobsen
Huvudbyggnad med tonårsavdelning och kontor: 272 m²
Täckning mellan tonårsavdelning och huvudbyggnad: 28 m²
Orangeri: 52 m²
Verkstad/carport: 125 m²
Instagram: @thenordicbarnhouseproject

Kort om Areco Easy-Click

  • Areco Easy-Click (klickfals) är ett spännande alternativ till traditionell bandtäckning
  • Lätt och snabb montering med ett klicksystem som är helt utan synliga skruvar
  • Plåten levereras i färdiga längder, anpassat till det enskilda projektet, och finns i två utföranden - med eller utan designspår
  • Areco Easy-Click kan användas på tak med en lutning ända ner till 8⁰
  • Plåttjocklek 0,60 mm och vikt ca. 6 kg/m²
  • Areco Easy-Click levereras i längder från 1 m till 12,5 m
  • Plåten är tillgänglig i olika färger, men finns även i Alu-zink
  • Areco Easy-Click levereras i längder från 1 m till 12,5 m
  • Plåten är tillgänglig i olika färger, men finns även i Alu-zink