6 maj 2024

Areco förstärker ytterligare sin position i Danmark genom förvärv av Nordic Panels

Areco, en ledande leverantör av stål-, metall-, och byggprodukter, är glada att tillkännage förvärvet av Nordic Panels, en framstående leverantör av stålbeklädnad och byggmaterial med särskild expertis inom sandwichpaneler, Z och C-balkar, samt högprofiler. Detta strategiska förvärv kommer strax efter Areco:s tidigare förvärv av SM Stål, bekräftar ytterligare företagets ambition att bli Danmarks största leverantör inom segmentet för projektförsäljning mot hallbyggare.

Nordic Panels, känt för sin yrkesstolthet och höga kvalitet, har sedan starten 1980 levererat pålitliga lösningar till den danska byggmarknaden. Med ett team som tillsammans besitter över 65 års erfarenhet har etablerat sig som en seriös och pålitlig partner inom byggindustrin.

"Med Nordic Panels enastående förmåga att leverera rådgivning och kvalitet i tid, ser vi en oerhörd potential i detta förvärv för att ytterligare stärka vårt erbjudande till kunderna," säger Peter Areskog, Koncern-VD för Areco. "Detta är ett strategiskt steg för Areco att inte bara expandera vår närvaro i Danmark men också att säkerställa att vi kan erbjuda en ännu bredare portfölj av högkvalitativa produkter och tjänster."

Areco kommer att utnyttja sina anläggningar i Malmö och Örkelljunga för att tillgodose den danska marknadens behov av högprofiler och sandwichpaneler, samtidigt som man erbjuder teknisk expertis genom sin konstruktionsavdelning. Genom detta förvärv bekräftar Areco sitt engagemang för att erbjuda heltäckande lösningar till sina kunder och att fortsätta vara en framträdande kraft på den danska marknaden.

SM Stål, som sedan länge har en hög kompetens inom detta segment på den danska marknaden, kommer tillsammans med Nordic Panels att utgöra en stark kombination under Areco-flagg, med möjlighet att komplettera och utöka det befintliga sortimentet.

"Vår vision är att ständigt sträva efter att skapa värde för våra kunder genom pålitlighet, kvalitet och innovation. Med Nordic Panels och SM Stål under vårt paraply kommer vi att fortsätta att leda vägen för en hållbar och framgångsrik framtid inom byggindustrin," avslutar Peter Areskog.

Både Nordic Panels och SM Stål kommer att bli en del av Areco Profiles AB:s projektavdelning under ledning av Maid Kulasin, som har en omfattande teknisk expertis genom sin konstruktionsavdelning.

Om Areco
Areco är en svensk privatägd koncern, grundad 1944, som har etablerat sig som en av de ledande inom stål-, metall- och byggprodukter. Bolaget har en stark global närvaro i 30 länder med en åtagande att leverera högkvalitativa produkter och tjänster till bygg- och tillverkningsindustrin. Med en omsättning på cirka 3,7 miljarder SEK för innevarande år, och ca 400 anställda fördelade över Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Tjeckien och Tyskland, fortsätter koncernen sin starka tillväxtresa.

Om Nordic Panels
Nordic Panels levererar högkvalitativ stålbeklädnad och byggmaterial till den danska marknaden. Med en betoning på rådgivning, kvalitet och punktlighet, har företaget etablerat långvariga relationer med kunder och leverantörer över hela Skandinavien.


För mer information kontakta:
Peter Areskog, Koncern-VD Areco
+46 70 554 20 30
peter.areskog@areco.se

Søren Houge Laursen, VD Nordic Panels
+45 6161 2080
shl@nordicpanels.dk