4 maj 2021

Storsatsande Areco gör nytt fastighetsförvärv i Arlöv

I slutet på april signerade Areco-koncernen kontraktet för en kontors- och lagerlokal som är belägen i skånska kommunen Burlöv i Arlöv, mitt i mellan Lund och Malmö. Det är koncernens andra fastighetsförvärv för i år och Areco ser stora utvecklingsmöjligheter.
– Förvärvet känns riktigt bra. Vårt mål är att expandera i Öresundsregionen och det här är ett stabilt steg i rätt riktning, säger Peter Areskog, koncernchef på Areco.

Fem kilometer nordöst om Malmö ligger fastigheten som Areco-koncernen nyligen har förvärvat. Fastigheten har närhet till stora trafikleder och består av två sammankopplade byggnader och har en tomt på hela 21 700 kvadratmeter. Med en kontorsyta på 3000 kvadratmeter och ett lika stort lager erbjuder byggnaden möjligheter för större verksamheter vilket även är Areco:s tanke med förvärvningen. Från och med början av december kommer fastigheten att vara disponibel och förväntas sedan att stå färdig för uthyrning under 2022.
– Vår ambition är att utveckla fastigheten. Den håller redan nu en hög teknisk standard med väl genomtänkta materialval, men det finns också möjlighet att bygga ytterligare 2000–3000 kvadratmeter. Planen är att fastigheten kommer att vara redo för externa hyresgäster nästa år, säger Peter Areskog.

Med sikte på Öresundsregionen
År 1950 förvärvade familjen Areskog Skrotaffär AB i Trelleborg. Utvecklingen av företaget tog fart och idag, 70 år senare, koncernen Areco består utav fem bolag. Däribland ingår Areco Metals, Areco Profiles, Areco Direct, Areco Contractor och Areco Properties. Tanken bakom Areco Properties är att tillsammans med sina hyresgäster och kunder utveckla koncernens befintliga fastigheter med hjälp av finansiell spetskompetens och sin kunskap om byggbranschen. Redan i januari 2021 gjorde Areco ett annat förvärv i Malmös största industriområde, Fosieby. Då, som nu, var förvärvningen ett strategiskt steg för bolagets expansion inom kommersiella fastigheter i Öresundsregionen.
– Areco Properties växlar upp nu, vi blickar alltid framåt och det kommer bli spännande att se vad nästa steg blir i vår tillväxtresa i regionen, avslutar Peter Areskog.

Kort om Areco Properties
Bolaget ingår i Areco-koncernen och fokuserar på att förvalta koncernens befintliga industrifastigheter samt att förvärva och utveckla nya objekt.