27 mars 2020

Känd profil i tunnplåtsbranschen förstärker Areco-truppen

Som en del i Areco Metals satsning på bearbetad tunnplåt anställer företaget tunnplåtsexperten Fredrik Bergman. Den erfarne försäljaren kommer närmast från Stena Stål och börjar som Key Account Manager på Areco Metals den första april.

– Jag är väldigt glad över att få chansen att bidra med mina kunskaper i ett storsatsande företag som Areco Metals, säger Fredrik Bergman.

Idag är Areco Metals är en av Europas största importörer och lagerhållare av alu-zink, varmgalvaniserade och lackerade coils för byggnadsindustrin. Nu vill företaget växa inom mekanisk industri- och fordonssektorn och förstärker därför personalstyrkan med den erfarne försäljaren Fredrik Bergman. Den första april börjar han som Key Account Manager och hoppas kunna använda sin erfarenhet för att etablera företaget inom de nya sektorerna.

– Jag har jobbat med tunnplåt i nästan tio år och hoppas kunna bidra med kunskap om marknaden, lagerhållning och produktionseffektivitet. På Areco Metals är jag tänkt att ansvara för ett mindre antal kunder med stora konton och se till att processen från offert till leverans går så smidigt som möjligt, säger Fredrik Bergman.

Välkänd inom branschen
I takt med Areco Metals explosiva tillväxt har behovet av att anställa erfaren personal ökat. Under sitt decennium inom branschen har Fredrik fått ett rykte som en kompetent försäljare med stort kunnande inom bearbetad tunnplåt.

– Fredrik är välkänd inom branschen och vi är väldigt glada att han vill börja på Areco. Han har tidigare erfarenhet av att jobba inom ett privatägt bolag med korta beslutsvägar, vilket gör att han är van att ta stort eget ansvar och kommer att vara relativt självgående från dag ett, säger Jonathan Fyhr, försäljningschef Areco Metals.

Imponerad av Arecos flexibilitet
Fredrik Bergman började som Key Account Manger på den Göteborgsbaserade tunn- och bandplåtsspecialisten Gujab AB 2011 och fortsatte i samma befattning när företaget köptes upp av Stena Stål 2016. Under årens lopp har han mött representanter från Areco i olika sammanhang och är imponerad över företagets sätt att göra affärer.

– Areco har en aggressivitet gällande prissättning som gör dem attraktiva på marknaden, men framför allt har jag imponerats över hur serviceinriktat företag är. De är väldigt duktiga på att förstå kundernas behov och erbjuder flexibla lösningar för att tillgodose dem. Det gör att de sticker ut i en bransch där många aktörer är relativt trögrörliga, avslutar Fredrik Bergman.