5 december 2019

En boom för BIM, när hela produktportfolion digitaliseras

BIM (Building Information Modelling) används redan idag i små, och i stora byggprojekt. Det är den nya globala standarden, så det är oerhört viktig för en stor aktör som Areco att hänga med i utvecklingen.

Förutom att produkterna är uppritade i 3D-format innehåller själva BIM-filen så mycket mer. Den kan tex. ge information från val av råmaterial till andra egenskaper, så som färgalternativ, energivärde och underhållsinstruktioner. En majoritet av arkitekter, och ingenjörer arbetar redan med BIM-produkter, eftersom det är en viktig del i deras arbetsprocesser, och även obligatorisk i många länder. Nu kan de kan ladda ner under www.bimobject.com/sv/areco och använda våra produkter direkt i sina ritningar, säger Maid Kulasin, försäljningschef på Areco Profiles.

BIM möjliggör effektivare byggprocesser, som i sin tur leder till mindre kostnader, mindre avfall och färre förseningar. Den används i hela byggnadens livscykel.

BIMobject är själva plattformen som sammankopplar den komplexa tekniken kring CAD och BIM med konstruktörer, arkitekter, och oss tillverkare. Hittills har vi lanserat 23 produkter, och de återstående kommer vi att publicera successivt under de närmaste veckorna, avslutar Maid Kulasin.

Det är oerhört glädjande att Areco har också valt att digitalisera sina produkter, och inser vikten av att kunna erbjuda sina produkter i de filformaten som föreskrivarna arbetar med idag. Det i sin tur bidrar till ett effektivare och mer hållbart byggande, säger Magnus Karlsson, affärsutvecklare på BIMobject.

Om Areco Profiles: Areco Profiles är idag en av de ledande aktörerna inom tillverkning av byggplåtsprodukter och riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter.Kunderna finns i 25 länder, och fabriker i Sverige, Finland, Danmark och Polen. www.arecoprofiles.se

Om BIMobject®: BIMobject är ett ledande globalt IT-företag som ligger i framkanten av byggindustrins digitalisering. BIMobject erbjuder molnbaserade plattformar med över 1 600 tillverkare som tillgängliggör digital produktinformation. Runt de molnbaserade plattformarna, som idag har över 1,6 miljon användare, erbjuder BIMobject ett antal lösningar riktade mot tillverkare, fastighetsägare, arkitekter och designers, byggföretag samt handeln. BIMobject grundades 2011, verkar i 20 länder och har över 230 anställda. www.bimobject.com

För mer information kontakta:
Maid Kulasin, Försäljningschef, Areco Profiles, 0732-36 95 93