11 december 2018

Areco tecknar treårigt leverantörsavtal med BOLIST

Areco Profiles, tillverkare och distributör av byggplåtsprodukter för byggindustrin, tillkännagav idag att företaget har ingått ett treårigt leverantörsavtal med BOLIST, en av Sveriges största bygg- och järnhandel med 200 lokalt anknutna butiker.

Enligt avtalet kommer Areco att leverera BOLIST högkvalitativa byggplåtsprodukter till bygghandelskedjans centrala lager. Avtalet, värt 150 miljoner kronor, träder i kraft den 1 januari 2019.

"Avtalet med BOLIST innebär att vi etablerar en annan viktig distributionskanal för att få ut våra produkter till konsumenter över hela landet. I vår fortsatta expansion spelar bygghandeln en viktig roll i form av ökad varumärkeskännedom hos slutkonsumenterna, samtidigt som vi fortsätter att plocka marknadsandelar," säger Pontus Holgersson, VD på Areco Profiles.

"BOLIST är en högt ansedd bygg- och järnhandelskedja, och vi är övertygade om att deras verksamhet kommer att fortsätta växa. Vi vill utveckla strategiska relationer med fler återförsäljare. Vår målsättning är att förse bygghandeln med högkvalitativa byggplåtsprodukter, och även bistå med produktutbildning och kringliggande experttjänster," säger Pontus Holgersson.

Kort om Areco Profiles
Areco Profiles är en av de ledande aktörerna inom tillverkning av byggplåtsprodukter. Kunderna finns i 25 länder, produktionen och försäljningsställen i ett flertal europeiska länder. Företaget ingår i Areco-koncernen med för närvarande 250 anställda, och en omsättning på 2,2 miljarder kronor.

Kort om BOLIST
BOLIST AB företräder varumärkena BOLIST, Järnia och Doowin, och är en rikstäckande bygghandelskedja. BOLIST består av 200 bygg- och järnhandlare. Järnia består av 40 butiker. Doowin består av 5 butiker. För mer information besök: www.bolist.sewww.jarnia.sewww.doowin.se

För mer information kontakta:
Pontus Holgersson
VD, Areco Profiles
0708-95 58 18