15 juli 2021

Areco stärker sin marknadsandel i Danmark med nytt bolagsförvärv

Areco-koncernen har förvärvat Profilmetal i Danmark och breddar ytterligare sin verksamhet med hög kompetens inom näthandel, och ett utökat produktsortiment inom segmentet profilerade byggplåtsprodukter.

Profilmetal kommer att integreras i affärsområdet Areco Profiles som ingår i Areco-koncernen och är en av Nordens största tillverkare av byggplåt med sju fabriker i Sverige, Danmark, Finland och Polen. Profilmetal kommer även i fortsättningen att vara en självgående avdelning med egen ledning och personal.

Areco Profiles danska avdelning har under de senaste åren haft en mycket bra tillväxt och stärkt sin position på den danska marknaden. Planen att fortsätta den positiva utvecklingen får nu en extra kick genom förvärvet av Profilmetal där vi nu får en optimal distributionslösning i hela Danmark.

”Med förvärvet tar vi ett stort kliv in i e-handelsvärlden vilket är ett strategiskt viktigt steg för att vi ska fortsätta att ligga i framkant. Med hjälp av Profilmetals väletablerade e-handelsplattform kommer vi att positionera oss ännu starkare på Själland, och på den danska marknaden, säger Pontus Holgersson, VD Areco Profiles.”

”För Profilmetals kunder innebär förvärvet en bredare produktportfölj. Areco Profiles Danmark har 10 produktionslinjer, vilket gör dem till den största danska leverantören av tak- och fasadprofiler. Tillsammans med Areco:s starka marknadsposition och investeringsförmåga kommer bolaget att få den kraft som behövs för att bli en huvudaktör i Danmark både mot konsument- och objektmarknad, säger Sten Mortensen, VD Profilmetal.”

Profilmetal A/S har tillverkat profilerad tak-och fasadplåt sedan 1994 och har en gedigen material- och produktkunskap. Huvudkontor och produktion ligger i Slagelse, på västra Själland, därifrån sköts det leveranser direkt till slutkunder i hela Danmark. Bolaget omsätter ca 45 MSEK och har 12 anställda.

Areco är en svensk privatägd koncern som bildades 1944 och är idag en av de ledande aktörerna inom tillverkning av byggplåt. Kärnverksamheten riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter. Koncernen indelat i fem affärsområden med 375 anställda i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen, och omsättning på 3 mdr SEK.

Relaterade Länkar
www.profilmetal.dk
www.arecoprofiles.dk