27 april 2022

Areco satsar i Norge – öppnar kontor i Oslo

Areco expanderar utomlands. Den första mars startade Areco Profiles upp sin nya verksamhet i Oslo med erfarne André Otnes vid rodret. Med stöd av sin långa erfarenhet inom branschen ska han bygga en organisation med målet att lyckas lika bra som företaget har gjort i Sverige.
– Areco har alla förutsättningar för att bli samma framgångssaga i Norge som det har blivit i Sverige. Vi har ett väldigt spännande år framför oss, säger André Otnes, vd för Areco Profiles Norge.

Den första mars lanserade Areco Profiles sin nya filial i Oslo i Norge. Precis som i Sverige kommer verksamheten att fokusera på att erbjuda byggplåtsprodukter med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt. Vd för norska bolaget blir André Otnes som har över 20 års erfarenhet från olika roller inom tunnplåtsbranschen; år 2001 började han som konstruktör och har sedan dess arbetat med projektering och försäljning innan han tillträdde som affärsområdesansvarig för en av Areco Profiles konkurrenter för cirka 10 år sedan. Den långa tiden inom branschen har inte bara gjort att han vet vad som krävs för att lyckas på den norska marknaden – det är också en stor tillgång när organisationen ska byggas.  
– Det är verkligen en fördel att ha jobbat på så många olika nivåer – särskilt nu i början när vi ska bygga upp verksamheten. Jag har en förståelse för olika processer och roller som är svår att skaffa sig utan arbetslivserfarenhet samtidigt som jag kan prata med branschmänniskor på ett sätt som de är vana vid, säger André Otnes och fortsätter:
– Dessutom har jag stor nytta av det när vi ska anställa personal. Den är ganska lätt för mig att se helheten och avgöra vilka olika kompetenser som behövs för att vi ska bli framgångsrika. 

Alla förutsättningar att lyckas
Under det första året kommer det huvudsakliga fokusområdet vara att bygga upp en stark organisation med kompetent personal, lansera en uppdaterad webbsajt och påbörja de första affärerna. Som ordförande för Branschorganisationen IGS (Industrigruppen Stål og Fasade) har André Otnes en väldigt bra överblick över marknaden och för honom är det väldigt klart hur Areco kommer att lyckas.
– Alla inom branschen har sett hur Areco har tagit marknadsandelar under de senaste åren och blivit väldigt konkurrenskraftiga. Jag har länge varit nyfiken på företaget när jag har sett det utifrån; Areco är ett modernt och nytänkande företag med en väldig duktig organisation, och som med rätt fokus framöver vill ha stor förmåga att anpassa sig efter kunderna, säger André Otnes innan han avslutar:
– Om vi kan bygga upp det här med rätt resurser, och det är jag övertygad om att vi kan, så kommer vi att kunna ta steget upp som marknadsledare.

För mer information kontakta
André Otnes, +47 9225 0791