12 oktober 2021

Areco säljer sin miljö- och rivningsentreprenad Contractor till Dalshult

Areco, en svensk privatägd koncern och en av de ledande aktörerna inom tillverkning av byggplåt, har sålt sitt dotterbolag Contractor till Dalshult.

Areco Contractor, med 40-tal anställda och säte i Helsingborg, bedriver en unik verksamhet genom att erbjuda lösningar inom rivning, håltagning och miljötekniska undersökningar. Företaget anlitas framför allt av byggbolag, större fastighetsbolag och kommuner i södra Sverige.

"Detta är ytterligare ett steg i våra ansträngningar för att göra Areco mer dynamiskt, och med mer fokus på vår kärnverksamhet som riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter." säger Peter Areskog, koncernchef.

”Beslutet att sälja dotterbolaget till Dalshult fattades i Contractors bästa, både ur ett affärs- och ett personligt perspektiv. Genom att sälja har vi skapat en solid framtid för Contractor-anställda, och deras kunder, samtidigt som vi på Areco kan fortsätta att bygga vidare på vår kärnverksamhetens framgång. Genom att avsätta alla våra resurser till vår kärnverksamhet kan vi positionera oss för framtida tillväxt och lönsamhet, ständigt stärka våra finansiella resultat och öka vårt värde." fortsätter Peter Areskog.

"Vi är glada över att få Contractor med i vår växande verksamhet. Contractors mycket kompetenta anställda och deras imponerande produktportfölj kommer att förbättra vår förmåga att ge en förstklassig service till våra kunder och samarbetspartners”, säger Markus Andreasson, VD Dalshult.

"Contractor har varit en del av Areco-familjen i mer än 20 år. Det grundades som Globax 1999, och blev kvar i vår verksamhet efter vi sålde återvinningsverksamheten till Stena Metall 2021. Företaget har varit en positiv bidragsgivare till våra framgångar genom åren, tack vare ambitionen och engagemanget från personalen. Det har varit ett svårt beslut men vi är helt övertygade om det kommer att ge större möjligheter för Contractor och dess personal under ledningen av Dalshult." avslutar Peter Areskog.

För ytterligare information kontakta

Peter Areskog, Koncernchef Areco
0705-54 20 30
peter.areskog@areco.se

Markus Andreasson, VD Dalshult
0735-03 96 05
markus.andreasson@dalshult.se