8 april 2024

Areco Properties stärker sin portfölj med förvärvet av fastigheten Lund Kvartsen 7

Areco Properties, ett snabbväxande fastighetsbolag, har glädjen att meddela förvärvet av fastigheten Lund Kvartsen 7 från Skånesund i Lomma AB. Förvärvet markerar företagets första fastighet i Lund och är ett strategiskt steg i målet att skapa en stark närvaro i Öresundsregionen. Fastigheten, som erbjuder moderna och flexibla arbetslokaler, är centralt placerad i det populära företags- och industriområdet Gastelyckan. Areco Properties tillträdde fastigheten den 4 april 2024.

"Vi är mycket glada över förvärvet av fastigheten Lund Kvartsen 7 som ytterligare stärker vår fastighetsportfölj och bekräftar vårt åtagande att erbjuda högkvalitativa arbetsmiljöer," säger Victoria Areskog Lejbman, VD för Areco Properties. "Trots en lågkonjunktur fortsätter vi att expandera och utöka vårt fastighetsbestånd inom kontors- och industrifastigheter."

Fastigheten Lund Kvartsen 7, som ursprungligen uppfördes 1990, har genomgått omfattande moderniseringar, senast under 2023, och erbjuder lokaler i toppskick med varierande planlösningar som passar olika typer av verksamheter. Gastelyckan, Lunds mest centrala och populära företagsområde, garanterar en utmärkt tillgång till vägnätet, inklusive en direkt och snabb anslutning till E22 motorvägen inom bara 2 minuter. Att resa hit är enkelt, oavsett om det är med bil eller kollektivtrafik.

Skånesund i Lomma AB har på ett omsorgsfullt sätt förvaltat fastigheten de senaste åren och Areco Properties siktar på att fortsätta förbättra fastigheten över tid. Areco Properties välkomnar både nya och befintliga hyresgäster till denna dynamiska plats. 

"Vårt mål är att stärka vårt fastighetsbestånd och att skapa arbetsmiljöer där våra hyresgäster kan växa. Lund Kvartsen 7 är ett bra exempel på en fastighet som möter de krav och behov dagens verksamheter vill ha" tillägger Victoria Areskog Lejbman.

Med detta nyckelförvärv, som förmedlades av Relier Syd AB, bekräftar Areco Properties sitt engagemang för tillväxt och utveckling i Öresundsregionen, även under utmanande ekonomiska förhållanden. Företaget ser fram emot att bidra till regionens tillväxt genom att erbjuda kvalitativa och hållbara arbetsplatser.


Om Areco
Areco är en svensk privatägd koncern, grundad 1944, som har etablerat sig som en av de ledande inom stål-, metall- och byggprodukter. Bolaget har en stark global närvaro i 30 länder med en åtagande att leverera högkvalitativa produkter och tjänster till bygg- och tillverkningsindustrin. Med en omsättning på cirka 3,7 miljarder SEK för innevarande år, och ca 400 anställda fördelade över Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Tjeckien och Tyskland, fortsätter koncernen sin starka tillväxtresa. 
Areco Properties ingår i Areco-koncernen och är ett snabbväxande fastighetsbolag med en passion för fastighetsutveckling och en vision om att skapa moderna arbetsplatser som inspirerar. Med en växande portfölj av kommersiella- och lagerfastigheter fortsätter företaget att sätta sin prägel på fastighetsmarknaden i Öresundsregionen.


För mer information kontakta:
Victoria Areskog Lejbman, VD, Areco Properties
Mobil: 0709-45 00 39
victoria.areskog@areco.se