29 april 2022

Areco Profiles vill fortsätta att expandera i Europa

Det går bra för Areco Profiles och affärsområdet förbereder nu flera etableringar i Europa. Den stora satsningen kräver en omorganisation. Maid Kulasin tar över rollen som VD för Sverige, och Pontus Holgersson kommer att ansvara för samtliga utländska bolagen inom affärsområdet Profiles.

Areco Profiles är idag en av de ledande aktörerna inom tillverkning av byggplåtsprodukter och riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter. Kunderna finns i 25 länder, och fabriker i Sverige, Finland, Danmark och Polen.

-  Att sköta våra befintliga bolag/marknader på ett bra sätt, samtidigt som vi försöker hitta nya intressanta förvärv är mycket tidskrävande och innebär en hel del resande. Därför har vi valt att dela upp rollerna, säger Pontus Holgersson.

Maid Kulasin tidigare försäljningschef har antagit utmaningen som ny vd för Areco Profiles Sverige.

– Det ska bli otroligt spännande samtidigt som jag är oerhört ödmjuk inför uppgiften. Jag ser fram emot att tillsammans med ledningen, kollegorna och våra affärspartners fortsätta att utveckla företaget, säger Maid Kulasin.

– Maid har gedigen erfarenhet av att arbeta med våra produkter och har levererat starka resultat i sina tidigare roller inom bolaget. Han kommer att bidra med sin breda erfarenhet, och dessutom är han mycket omtyckt av kollegorna, avslutar Pontus Holgersson.

Både Pontus Holgersson och Maid Kulasin tillträder sin nya roll den 1 maj 2022.