29 maj 2020

Areco Direct tillsätter regionsäljchef i Stockholm

Den första maj tillträdde Robert Holmberg som regionsäljchef för Areco Direct i Stockholm. I sin nya roll ska han samordna verksamheten i regionen och bidra till att förverkliga Areco-koncernens högt ställda framtidsmål. 
– Det är i Stockholm som den stora marknaden finns, vilket har märkts på den otroliga tillväxt som Areco Directs filialer i Bandhagen och Sätra har haft. Nu ska vi växla upp ytterligare, säger Robert Holmberg, nytillträdd regionsäljchef för Areco Direct i Stockholm.

Under de senaste åren har Areco Direct vuxit kraftigt i Stockholmsregionen. Tillväxten har skapat ett behov av att samordna säljverksamheten mellan filialerna och den första maj axlade därför Robert Holmberg rollen som regionsäljchef. Den erfarne försäljaren kom till Areco i samband med uppköpet av Byggplåtsgrossisten Liwa Gruppen för 2,5 år sedan och har varit platschef för Areco Directs filial i Bandhagen sedan dess. Som regionsäljchef kommer han ha det övergripande ansvaret för säljverksamheten i Stockholmsområdet. Framtidsplanen är att fortsätta utveckla det växande sortimentet och etablera fler filialer i regionen.
–  Trots vår kraftiga tillväxt under den senaste tiden är vi inte nöjda än. Samtidigt som vi är ödmjuka inför utmaningen att fortsätta i den här takten, och utan att avslöja våra exakta planer, så tror jag att alla inom branschen verkligen kommer att känna av Areco:s framfart framöver, säger Robert Holmberg.

Flexibel och snabbfotad uppstickare
Areco har gjort sig känd som en uppstickare inom branschen och har radat upp företagsförvärv under det senaste decenniet. Detta ser inte ut att förändras under överskådlig framtid. Areco Directs vd, Ingvar Delén, bekräftar också att bolaget ska fortsätta på den inslagna vägen och vara aggressiva i strategin även under de kommande åren. Robert Holmberg framhåller hur inspirerande det är att vara anställd på ett privatägt företag som vill framåt.
– Jag tycker att det är otroligt roligt att jobba för en arbetsgivare som återinvesterar mer eller mindre allt kapital i bolaget. Att Areco är ett familjeföretag ger också fördelen att våra beslutsvägar är väldigt korta och vi kan snabbt anpassa oss efter marknadens behov. Sedan jag kom till Areco för snart tre år sedan har det varit full fart framåt och allting har ökat – omsättningen, vinsten, antalet lokaler och storleken på personalstyrkan. Vi har något stort på gång och det är spännande att få vara med på den här resan, säger Robert Holmberg.