24 april 2018

Areco bryter ny mark med storförvärv i Finland

Areco fortsätter sin nordiska expansion och köper den finska sandwichpaneltillverkaren TPE Spirit Oy. 
”Vi lägger ytterligare en pusselbit till vårt redan breda sortiment och har nu en egen produktion av sandwichelement (mineralull).”, säger Areco:s koncernchef Peter Areskog om intåget i Finland.

Det nya storförvärvet, som är bolagets största enskilda investering hittills, innebär att Areco för första gången tagit steget in i Finland och öppnar för möjligheten att ta stora marknadsandelar inom objektsmarknaden i Norden, Baltikum och norra Tyskland.

TPE Spirit Oy är en av de största producenterna av sandwichpaneler i Finland. Bolaget grundades 2009 och produktionen ligger i Somero utanför Åbo. TPE Spirit Oy har 13 anställda och har en planerad omsättning under detta året på 100 Miljoner kronor.

”Förvärvet innebär att Areco tar ett stort kliv in i en ny marknad och fortsätter att stärka sin nordiska plattform. Numera är vi representerade med sex fabriker i fem länder vilket gör Areco till en av de viktigaste aktörerna inom byggplåtssegmentet. Målsättningen är att vi ska vara en av de ledande leverantörerna av sandwichpaneler och då känns det tryggt att börja leverera en kvalitetsprodukt med en bra logistisk placering”, säger koncernchef Peter Areskog.

Det finska bolaget kommer att integreras i affärsområdet Areco Profiles med säte i Malmö, som tillverkar tak-, fasadplåt och takavvattningsprodukter.  Areco har de senaste två åren genomfört sju storförvärv i Sverige och Danmark och har en omsättning som närmar sig 2 miljarder kronor.

”Med en stark ägare som Areco kan utvecklingen av produkter och nya marknader fortsätta i rätt takt. Tillsammans med Areco:s starka marknadsposition och investeringsförmåga kommer bolaget att få den kraft som behövs för att bli en huvudaktör inom objektssegmentet”, säger tidigare ägare Pasi Räty.

För mer information kontakta:
Peter Areskog, Areco
+46 70 554 20 30

Pasi Räty, TPE Oy
+358 40 594 0623