8 maj 2023

Areco Properties förvärvar Rektangeln 9 och fortsätter att växa i Öresundsregionen

Areco Properties har förvärvat fastigheten Rektangeln 9 i Malmö från fastighetsbolaget Castellum. Förvärvet är i linje med företagets mål att skapa en stark och varaktig närvaro i Öresundsregionen. Fastigheten med sitt strategiska läge längs Västkustvägen på Spillepengens industriområde erbjuder en idealisk plattform för företag som söker moderna och flexibla arbetslokaler med bra kommunikation.

Vi är mycket glada över förvärvet som är en viktig del av vår långsiktiga plan att bygga upp en konkurrenskraftig fastighetsportfölj i Öresundsregionen. Genom att kombinera vår expertis och passion för fastighetsutveckling, är vi övertygade om att vi kan skapa en arbetsplatsmiljö som attraherar hyresgäster från olika branscher, säger Victoria Areskog Lejbman, VD för Areco Properties.

Fastigheten, som innehåller 3 600 m² kontorsytor och har en tomtyta på 6 335 m², kommer att tillträdas den 3 maj 2023. Genom att förvärva fastigheten Rektangeln 9 stärker Areco Properties sin närvaro i området.

Vår målsättning är att hyra ut de vakanta lokalerna under 2023 samt att på långt sikt förbättra den övergripande kvaliteten på fastigheten. Vi välkomnar såväl befintliga som nya hyresgäster, avslutar Victoria Areskog Lejbman.

Kort om Areco
Areco Properties är en del av Areco koncernen med en verksamhet inom stål och metall, produktion av byggplåtsprodukter samt utveckling och förvaltning av fastigheter. Total omsättning för koncernen är 4 mdr SEK och har idag 350 anställda i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen.

För mer information kontakta:
Victoria Areskog Lejbman, VD, Areco Properties
Mobil: 0709-45 00 39
victoria.areskog@areco.se