Publicerat den 19 maj 2021

Säljare/Innesäljare mot byggvaruhandel, Karlstad

Areco Profiles är idag en av de ledande aktörerna inom tillverkning av byggplåtsprodukter och riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter. Kunderna finns i 25 länder, produktionen och försäljningsställen i ett flertal europeiska länder.

I Malmö har Areco Profiles sedan 2004 en fabrik för tillverkning av tak- och fasadplåt, takpannor, lättbalk och plåtslageriprodukter. I Malmö finns sedan 2012 även en fabrik för produktion av takavvattningsprodukter. Utöver detta har man även en fabrik i Danmark samt en fabrik i Finland.

Vi söker nu Säljare/Innesäljare mot bygghandel med placering på vårt försäljningskontor i Karlstad.

Ansvarsområden
Din uppgift blir främst att sälja och marknadsföra Areco Profiles hela sortiment till befintliga och nya kunder. Då vi idag har flera stora kunder inom ÅF-segmentet så är fokus för rollen att besök och hålla kontakten med butiker inom just dessa kedjor. Arbetet innebär nära kontakt med återförsäljare inom byggmaterialhandeln, som i sin tur säljer våra produkter till både byggfirmor och privatkonsumenter.
Huvudfokus handlar om att skapa långsiktiga kundrelationer i din region. Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande med allt från uppsökande verksamhet, kundbesök, orderhantering samt hålla produktpresentationer.

Utbildning
Gymnasienivå. Meriterande är teknisk utbildning på ingenjörsnivå.

Erfarenhet och kunskap
Vi söker dig som har en god erfarenhet inom försäljning. Vi ser gärna att du har jobbat med försäljning mot byggvaruhandel, plåtslageribransch eller annan likvärdig bransch.
Du har god erfarenhet av att arbeta i affärssystem.
B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett långsiktigt engagemang och trivs i ett högt arbetstempo med korta beslutsvägar. Du är resultatorienterad, affärsmässig och har en hunger efter att ständigt göra nya affärer. Vidare är du målinriktad, har ett stort intresse för att utvecklas, antar utmaningar och ser möjligheter snarare än problem.

Ansökan och kontakt
Då urvalsprocessen sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten snarast möjligt. Skicka ditt CV och ett personligt brev till peter.widstrom@areco.se. Vid frågor ring Peter Widström på 0736-202 755.

Välkommen med din ansökan!