Publicerat den 6 november 2020

Customer Support & Business Developer

Areco Metals är ett framgångsrikt företag och en viktig leverantör av stålprodukter till främst den nordiska industrin, men levererar även till industrikunder i övriga Europa. Bolaget ingår i Areco-koncernen och består av tre försäljningsområden. Försäljning av coils från eget lager, försäljning av slittade band, och formatplåt från vårt eget stålservicecenter (SSC) i Malmö, samt försäljning av specialstål, band, plåt, tråd, smide, gjutgods och rör.

Företaget befinner sig i ett expansivt skede, och söker nu en Customer Support & Business Developer som är van att arbeta i en internationell affärsmiljö.

Du blir placerad på vårt kontor i Malmö, och tillträde kan ske omgående.

Om tjänsten:

I rollen som Customer Support & Business Developer till vårt stålservicecenter kommer du att ha ansvar för att utveckla företagets interna och externa affärer, att erbjuda våra kunder förstklassig service, samt att vara en backup till våra säljare ute på fältet. Förutom att arbeta med ordermottagning och kundtjänst kommer du även på sikt att få eget kundansvar för att bearbeta potentiella kunder. Som verktyg i ditt arbete har du affärssystemet Pyramid, och ett tätt samarbete med företagets säljorganisation. Du rapporterar till divisionschefen för vårt stålservicecenter (SSC).

Arbetsuppgifter:

  • Ordermottagning – ta emot, lägga in, följa upp och avsluta order i affärssystemet Pyramid
  • Kundtjänst – besvara kundfrågor gällande material- och leveransstatus via telefon och e-post
  • Viss ekonomi – fakturering och kontering av leverantörsfakturor i fakturaprogrammet Opto
  • Nykundsbearbetning – leta upp och ta kontakt med potentiella nya kunder
  • Affärsutveckling – ständigt förbättra våra affärer inom Areco Metals och dess systerbolag
  • Prognostisering – kontinuerligt bevaka och uppdatera försäljningstakt på artikelnivå

Lämplig bakgrund:

Du har relevant eftergymnasial utbildning och har arbetat i liknande befattningar med liknande arbetsuppgifter, antingen inom försäljning, orderhantering eller serviceärenden, och gärna inom internationell handel.

  • Du har goda datorkunskaper och kan arbeta i Microsoft Office-programmen såsom Word och Excel.
  • Du har lätt för att lära dig nya affärssystem och andra IT-system. Kunskaper i Pyramid-affärssystem är meriterande.
  • Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som engelska. Övriga språkkunskaper är meriterande.
  • B-körkort är ett krav.

Din personlighet:

Vi söker en serviceorienterad och strukturerad person som är orädd och van att ta stort ansvar. Du är lösningsorienterad och förstår värdet av att kunna fatta snabba beslut för att leverera bästa kundupplevelse till lägsta risk. Med eget driv och energi skapar du en positiv anda bland kollegor, kunder och partners.

Du arbetar gärna självständigt men tycker också om att arbeta i team där du prestigelöst tar ditt ansvar för att bidra till gruppen. Du kan prioritera och är van att arbeta under stress och du lämnar aldrig något åt slumpen. Kontroll, struktur och noggrannhet ger både dig och organisationen en stor trygghet. Din ekonomiska förståelse är god och du har lätt att se kund- och leverantörsperspektivet i alla processer. Som person är du nyfiken, kreativ, affärsmässig och kommunikativ.

Vad kan företaget erbjuda dig?

Du kommer till ett framgångsrikt handelsföretag som är en del av en snabbt växande familjeägd koncern med korta beslutsvägar och trevliga kollegor. Du får representera ett starkt varumärke inom stål- och byggbranschen, och arbeta i en internationell miljö där du får uppleva olika affärskulturer. Här får du möjlighet att skapa långsiktiga relationer med spännande kunder, samarbetspartners och leverantörer världen över. Du kommer att befinna dig nära beslut och stora möjligheter att påverka den framtida utvecklingen. Vi erbjuder ett stort utrymme för personligt driv och engagemang. Vi önskar gärna att du på sikt tar steget ut för att bli Key Account Manager.

Ansökan

Då urvalsprocessen sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten snarast möjligt. Skicka din CV och ett personligt brev via e-mail till Jonathan Fyhr (Divisionschef SSC, Areco Metals AB) vid frågor ring Jonathan på 076-634 33 32.

Välkommen med din ansökan!