Våra bolag

Areco Steel är moderbolaget för den privatägda Areco-koncernen som även inkluderar de fem divisionerna; Areco Metals, Areco Profiles, Areco Direct, Areco Contractor och Areco Properties. Koncernen har för närvarande 300 anställda i Sverige, Norge, Polen, Finland och Danmark.

Peter Areskog

Koncern VD
+46 705 54 20 30 

Areco Steel

Ansvarar för strategi, uppköp samt övergripande investeringar för gruppen. Bolaget arbetar även administrativt med ekonomi, IT och marknadssupport för alla svenska, danska och norska bolag. Areco Steels verksamhet styrs från vårt huvudkontor i Malmö.

Anders Lindell

Affärsområdeschef SE/PL
+46 709 42 12 22

Areco Metals

En av Europas största importörer och lagerhållare av lackerad tunnplåt för byggindustrin. Hanterar inköp, distribution och lagerhållning av råmaterial från stålverk i hela världen. Råvarulager för 30 000 ton stål i Helsingborgs hamn. www.arecometals.se


Pontus Holgersson

Affärsområdeschef SE/DK/NO/FI
+46 708 95 58 18

Areco Profiles

Bland Nordens största producenter av byggplåt för tak- och väggprofiler, takpannor och tillbehör. Tillverkning av takavvattningsprodukter. Två fabriker i Malmö, en i vardera Lipiany i Polen, Somero i Finland, och Terndrup i Danmark för marknaderna i norra Europa. www.arecoprofiles.se

Ingvar Delén

Affärsområdeschef
+46 708-49 48 07

Areco Direct

Grossistverksamhet för byggbranschen med ett tiotal butiker och flera återförsäljare i södra och mellersta Sverige för Areco-produkter som byggplåt, handelsstål, armering och ventilation. Täcker snart hela Sverige. www.arecodirect.se


Marcus Åbinger

Affärsområdeschef
+46 708 46 84 00

Areco Contractor

Specialiserad på miljövänlig rivning och andra experttjänster i genren. Prisbelönt för varsam rivning av delar av ett 1800-talskomplex i Kristianstad där fasaden bevarades för Region Skånes nya regionkontor. Rev en av Sveriges mest förorenade platser, Klippans läderfabrik. www.arecocontractor.se

Victoria Areskog

Affärsområdeschef
+46 709 45 00 39

Areco Properties

Förvaltning av Areco’s befintliga industrifastigheter samt förvärvar och utvecklar nya objekt.
www.arecoproperties.se


Affärsidé

Vår affärsidé är att utifrån kundernas behov utveckla, tillverka och globalt marknadsföra produkter och tjänster till byggbranschen.

Företagsfilosofi

Areco är en lyhörd koncern. Våra kunder betyder allt för oss och vi vill basera vårt sortiment, produkternas kvalitet liksom pris utifrån kundernas behov.

Vi föredrar att kalla denna filosofi partnerskap snarare än ett kund- och leverantörsförhållande.  Det är viktigt att båda parter kan växa och dra fördel av relationen. Det är därför vi arbetar för att erbjuda ett komplett sortiment och skräddarsydda lösningar till våra kunder. Vi vill vara en långsiktig partner och försöker anpassa oss efter våra kunders förändrade behov.

Vision

Vår vision är att vara en ledande aktör inom byggnadsindustrin där kunder lätt kan känna igen Areco’s produkter och varumärke. Areco som varumärke ska förmedla kompetens, erfarenhet, konkurrenskraft och kundanpassning. Samtidigt ska Areco vara ett modernt, nytänkande och piggt inslag i en traditionell bransch.

Genom vårt utbud av varor och tjänster kan vi erbjuda våra kunder skräddarsydda helhetslösningar. Vi arbetar ständigt för att utveckla vårt partnernätverk och erbjuder kunskap så att kunder kan gå från återförsäljare till producenter med vår uppbackning.

Vår vision är att fortsätta växa och utvecklas med en utökad distribution och lagerhållning i Sverige. Vi planerar dessutom flera fabriker i Skandinavien, Baltikum och i Tyskland.

Företagskultur

Som team är vi erfarna, snabba och flexibla. Vi har en modern och nytänkande syn både på branschen och våra produkter.  Det är därför vi alltid försöker gå vår egen väg och tänka innovativt för att tillsammans med kunden hitta effektiva lösningar.

Inom Areco är mångfald av stort värde. En bra sammansättning av medarbetare med varierande erfarenheter, kunskaper och kulturer ökar verksamhetens effektivitet och kvalitet. Areco’s team är uppbyggda av människor med stor kompetens och med erfarenhet från olika områden, som alla arbetar efter samma kärnvärden och mål.

Vi är övertygade om att en god och trivsam arbetsmiljö med högt i tak är av godo. Stor respekt för våra kunder liksom för varandra, skapar konkurrenskraft.

Engagemang

På Areco bygger framgången på samma grunder som för ett vinnande idrottslag. Att ha en klar och tydlig vision, att fokusera på rätt saker och att arbeta i team är viktigt för båda.

Vår inställning är att idrotten har en viktig roll för både dagens och framtidens generationer, därför är vi mycket både glada och stolta över att vara sponsorer för olika idrottslag.

Genom vårt engagemang hoppas vi kunna stärka Areco’s varumärke och samtidigt bidra till framgångsrikt lag och nya talanger.