Areco-Dubbelfalsen.jpg

Areco förvärvar tillverkningsföretaget Dubbelfalsen AB

Areco Profiles >>

Malmö, 17 augusti 2017 - Areco har köpt Dubbelfalsen AB, ett bolag som specialiserar sig på pressning av detaljer i specialdimensioner inom takavvattning. Förvärvet stärker Areco’s position på takavvattningsmarknaden.

Areco Profiles har sedan 2012 ett eget takavvattningssystem som marknadsförs under varumärket Caracol. Produkterna tillverkas i Malmö och distribueras i hela Europa. Dubbelfalsens verksamhet blir ett steg vidare i utvecklingen av Areco’s takavvattningssystem och bidrar till ett komplett produktsortiment.

”Med detta förvärv säkerställer och kompletterar vi det egna sortimentet, samtidigt som vi stärker vår position som tillverkare och distributör av takavvattningsprodukter på den svenska och europeiska marknaden med en nu utökad produktportfölj i ett nyckelkundsegment”, säger Pontus Holgersson, VD Areco Profiles.

Areco meddelade tidigare i veckan att bolagen Liwa Gruppen AB och Takhuset i Sthlm AB förvärvats av Areco Direct. Med Dubbelfalsen AB som ytterligare ett förvärv följer Areco-koncernen sin strategiska tillväxtplan.

För mer information kontakta:
Pontus Holgersson, VD Areco Profiles, Mobil: 0708-95 58 18

Kort om Areco
Areco är en svensk privatägd koncern som bildades 1944 och som idag är en av de ledande tillverkarna av byggplåtsprodukter med ca 200 anställda och en omsättning på 1,5 miljard kr.

Areco Profiles är en av Nordens ledande producenter av byggplåt för tak- och väggprofiler, takpannor och takavvattningsprodukter med två fabriker i Malmö, en i vardera Lipiany i Polen och Terndrup i Danmark för marknaderna i hela Europa.

Publicerat den 17 augusti 2017