areco-tonito.jpg

Areco och Tonito mot nya höjder

Areco Direct >>

Areco fortsätter att växa genom nytt förvärv av plåtgrossisten Tonito

Areco, en av de den ledande aktörerena inom tillverkning av byggplåtsprodukter, meddelade idag att man har förvärvat Tonito AB, plåtgrossistföretaget som lagerför takavvattning, tak- och väggplåt, FA-plåt, taksäkerhets-, och ventilationsprodukter.

Köpet innebär att Areco väsentligt ökar sin andel på plåtslagerimarkanaden. "Kombinationen av Tonitos väletablerade tjänster och marknadskännedom tillsammans med Areco’s breda produktsortiment och starka ekonomiska position kommer att ge kunderna större förtroende och tryggare affärer.", säger Areco’s koncernchef Peter Areskog. "Förvärvet är ett steg i vår affärsidé och förväntas också resultera i ökad effektivitet i vår distributionskedja med ytterligare butiker i Malmö, Växjö och Virserum." fortsätter Peter Areskog.

”Vår kunskap om produkterna och marknaden gör att Areco får möjlighet att utveckla sina relationer till plåtslageribranschen. För våra kunder innebär förvärvet, att Tonito får tillgång till ett mer omfattande och starkare produktutbud. Därtill har Areco en offensiv ambition att växa lokalt och har de ekonomiska musklerna att rita om kartan i vår bransch” säger Dietrich Goldschmidt, VD Tonito.

Areco har en mycket stark investeringsstrategi och genomgår stora strukturella förändringar i samband med en omfattande varumärkesintegration av fem förvärvade bolag det senaste året. Tonito är numera också ett helägt dotterbolag och ingår i Areco koncernen. Integrationen till återförsäljarenheten och namnbytet till Areco Direct kommer att äga rum i slutet av 2015.

Arctos Corporate Finance har varit involverat i förvärvsprocessen.


Areco är en svensk privatägd koncern som bildades 1944 och är idag en av de ledande aktörerna inom tillverkning av byggplåt. Kärnverksamheten riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter. Koncernen med för närvarande 10 dotterbolag och 160 anställda omsätter ca 1 miljard kronor och fortsätter att expandera i snabb takt. Kunderna finns i 25 länder, produktionen och försäljningsställen i ett flertal europeiska länder. Läs mer på www.areco.se

Tonito är en väletablerad plåt- och ventilationsgrossist som vänder sig till proffsmarknaden. En mycket uppskattad leverantör inom plåtslageribranschen tack vare hög servicenivå och god produktkännedom. Bolaget sysselsätter 10 personer i Malmö, Virserum, Växjö och omsätter 75 Mkr.

För mer information kontakta:
Peter Areskog, 0705-542030
Dietrich Goldschmidt, 0705-28 58 30

Publicerat den 20 april 2016