purchase-webb.jpg

Kvalitetsansvarig till huvudkontoret i Malmö

Areco Profiles >>

Areco-koncernen har fem affärsområden som jobbar med bland annat inköp av stål från de främsta stålverken, flera fabriker för byggplåtsproduktion samt egna distributionskanaler. Vi sysselsätter idag ca 300 personer och har en omsättning på omkring 2 miljarder kronor. I rollen som kvalitetsansvarig kommer du att jobba nära produktionen i två av våra affärsområden; Areco Metals och Areco Profiles.

Areco Profiles är en av de ledande aktörerna inom tillverkning av byggplåtsprodukter och riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter.

Areco Metals är en av Europas största importörer och lagerhållare av lackerad tunnplåt för byggindustrin. Hanterar inköp, distribution och lagerhållning av råmaterial från stålverk i hela världen. I Malmö har man ett stålservicecenter där man tar fram formatplåt, slittade band och hasplade rullar.

Du kommer att rapportera till affärsområdeschefen på Areco Profiles, och din placering är på vårt huvudkontor i Malmö.

Ansvarsområden
Som kvalitetsansvarig fokuserar du på förbättringar av företagets processer och rutiner. I dina arbetsuppgifter ingår:

  • Övergripande ansvar för kvalitetsarbete för både Areco Profiles och Areco Metals.
  • Ansvar för implementeringar av rutiner och arbetssätt inom kvalitetsområdet.
  • Utbilda internt gällande kvalitetsrutiner.
  • Ta fram byggvarudeklarationer samt tillhörande uppföljande kontakter med leverantörer kring material.
  • Du ansvarar och driver arbetet kring certifiering av produktionerna.
  • Planera, utföra och sammanställa internrevisioner samt förbereda externrevisioner.

Utbildning
Gymnasienivå. Meriterande är högskoleutbildning eller motsvarande.

Erfarenhet och kunskap
Det är en fördel om du har flera års erfarenhet från liknande roll, gärna inom tillverkande industri inom byggmaterial. Du är van att jobba med byggvarubedömningar (BVD, EBV, EPD, Basta) och CE-märkta produkter. Det är meriterande om du har jobbat med implementering av ISO-certifiering.
Då Areco är ett bolag med många internationella samarbetspartners är flytande kunskaper i engelska i tal och skrift ett krav.
Vi förutsätter att du har en god datavana, goda kunskaper i Excel och erfarenhet av att arbeta i affärssystem.

Personliga egenskaper
Du som söker har en god kommunikativ förmåga och är en relationsskapare som trivs att jobba i tvärfunktionella team/organisationer. Vi tror också att du har förmågan att skapa engagemang för förändring och att du är självständig, strukturerad och en god problemlösare. Du är en person som trivs med eget ansvar utan att någon detaljstyr dig.

Ansökan och kontakt
Tycker du att tjänsten verkar intressant så välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt. Rekryteringen sker löpande och därför kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Maria Larsson på 070-8810589 eller maria.larsson@asearch.se.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Publicerat den 20 mars 2020